NL
ENG

Welke vraag u ook heeft, als het op zeevracht aankomt staat ons gehele team klaar om uw uitdaging op te pakken. Onze aanpak kenmerkt zich door onze flexibiliteit. Dat betekent dat we altijd zoeken naar de perfecte verdeling tussen snelheid en efficiëntie wanneer het om uw uitvraag gaat. Of dat nu om een kleine LCL port-to-port zending gaat of om een volledige door-to-door FCL, we doen er alles aan om u zoveel mogelijk te ontzorgen!

Aangepast aan uw wensen

U bepaalt zelf in welke mate we het regelen van uw vrachtvervoer overnemen. Heeft u al veel ervaring met zeevracht, dan kunt u ons bijvoorbeeld alleen inschakelen voor het port-to-port gedeelte van het vervoer. Weet u juist nog niet helemaal zeker of u zelf de overige zaken af wilt handelen? Dan is het handiger om ons voor het gehele proces, ook wel door-to-door genoemd, te vragen.

Bij door-to-door zendingen zijn er namelijk allerlei factoren waar u zelf geen rekening meer mee hoeft te houden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om het binnenlandse transport na aankomst per schip, de documentatie en ook de douaneafhandeling in zowel het land van herkomst als het land van bestemming. Dit is slechts een greep uit de zaken die we voor uw zeevracht uit handen kunnen nemen.

Het formaat van uw zending

Afhankelijk van het formaat van uw zending maakt u een afweging tussen een FCL of een LCL zending. We zetten de verschillen hieronder kort uiteen, zodat u een beter idee krijgt van wat deze keuze inhoudt!

FCL

Bij FCL praten we over een full-container-load. Dat betekent dat we te maken hebben met een container die volgens internationale standaarden voor één geadresseerde geladen en gelost wordt. De tarieven zijn hierbij relatief gezien lager dan wanneer de lading, of een lading van vergelijkbaar gewicht, in bulk wordt verzonden.

FCL is met name handig wanneer een specifieke container tot maximaal mogelijk volume wordt volgeladen. Toch is het in de praktijk lang niet altijd zo dat een FCL ook daadwerkelijk een geheel volle container is. Soms is een bijna volle container logistiek gezien eenvoudiger en veiliger dan wanneer er twee soorten goederen in één container zitten. 

LCL

LCL staat juist voor less-than-container load, waarbij de zending in volume of gewicht dus geen volledige container vult. Met groupage worden er vaak meerdere LCL’s in één container verscheept, wat verschillende voordelen kan bieden. Zo’n voordeel is bijvoorbeeld een kortere aflevertijd. Dat komt dan omdat een kleine lading nog bij een andere reeds ingeplande container past.

Snel schakelen 

We vinden het belangrijk om flexibel te zijn voor onze klanten en bieden daarom onze mogelijkheden ook op zeer korte termijn aan. Dat betekent dat we aanvragen altijd binnen één dagdeel rond krijgen. Meestal zelfs al binnen het uur! Dit lukt ons omdat we een compacte organisatie zijn die dicht op de bal zit. Zo spelen we rechtstreeks in op uw specifieke situatie en ontstaan er snel oplossingen die u verder helpen.

Perfect op maat

Ongeacht de uitdaging die u voor zich heeft zoeken we naar een oplossing die hier perfect op aansluit. In de eerste plaats gaat het om aflevering in goede orde, maar daarbij kijken we ook naar de ideale balans met betrekking tot snelheid. Dit is hoe we aansluiten op uw uitvraag en er voor zorgen dat uw zending naar tevredenheid wordt afgerond. Mochten zich dan nog bijzonderheden of onvoorziene omstandigheden voordoen, dan bijten we ons daar direct in vast om zo snel mogelijk een passende oplossing te vinden. We gaan hierin tot het uiterste zodat uw continuïteit niet in het gedrang komt.

Neem contact op, we helpen u graag!

We staan klaar met ons team om uw zeevracht te verzorgen. Neem dan ook gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om meteen uw uitvraag neer te leggen. We gaan dan direct voor u aan de slag!